Politieke Prent Prijs

Gelukkig telt ons medialand publicisten die de tekenpen hanteren. En dat scheelt per politieke prent vaak meer dan duizend woorden, afgezien van de soms oogstrelende prestaties. Nu voor de vijfde maal hebben wij een keuze gemaakt uit de ons toegezonden kritische prenten. Een prijswinnende tekenaar ontvangt onze vaste symbolische beloning: een jaarabonnement op Extra!

De vijfde Politieke Prent Prijs kennen we toe aan Tom Janssen in Trouw van vrijdag 30 mei 2003.

Met dank aan Mathilde Dujardin uit Bavel die ons deze prachtige politieke prent deed toekomen. Haar reactie:

"Iedereen die de situatie in Israël en Palestina een beetje kent, weet dat de weg naar vrede lang en moeizaam zal zijn. De vraag is alleen of de ‘passagiers’ die hier afgebeeld staan ook daadwerkelijk voor vrede in het Midden Oosten kunnen zorgen. Misschien zouden zij toch een andere routekaart moeten gebruiken."

Wij nodigen ook u uit om Extra! (zie de achterkant van dit nummer voor het redactie-adres) per post of mail te berichten over welke prent u opviel en waarom. Daarbij graag een knipsel / fotokopie meezenden met vermelding van verschijningsdatum en titel van krant of tijdschrift. De uiteindelijke verkiezing is zaak van de redactie van Extra!Terug