Weerbericht

door "the Weathermen"

Het fraaie weer houdt vandaag nog aan.Tussen een krachtig hogedrukgebied boven de Baltische regio enerzijds en een langzaam in betekenis toenemend lagedrukgebied boven Frankrijk wordt met een matige oostenwind warme lucht aangevoerd. Op de meeste plaatsen wordt het vanmiddag 32-33 graden. Verder eerst vrij zonnig, later in met name het oosten meer bewolking. De bewolking hangt samen met een naar ons land koersende hoogtestoring.

In de decennia daaropvolgend veroorzaakt de storing vooral in het noorden een enkele bui, de zon laat zich elders niet onbetuigd en de maximumtemperaturen komen nog op circa 27,2 graden. De wind waait uit westelijke richtingen.

Daarna slaat het weer om en zal een uitloper van een depressie bij IJsland zich profileren. Dat betekend een toename van buienkansen en op den duur de intrede van een nieuwe ijstijd. Maar goed. Tegen die tijd zal 70 procent van ons land al onbewoonbaar zijn geworden door de stijging van de zeespiegel en de oprukkende woestijn uit het oosten en zuiden van het land.

Voor vrijdag en tijdens dit weekend hoeft u zich echter nog nergens zorgen over te maken. Overdag flink wat zon, soms afgewisseld door 'platte stapelwolken'. Met temperaturen die het kwik wederom flink zullen kietelen. De verwachte temperaturen voor Hoensbroek (33,5), Brummen (32,7) en Werkendam (32,2) liegen er in elk geval niet om.Terug